úterý 15. července 2014

NAŠE PIZZY :))

Takže asi jako všichni, tak ani my se kvůli healthy nechceme vzdávat všech nezdravých ale zato moc dobrých věcí, jako je zmrzlina, buchty, dorty a už v nadpise zmiňovaná pizza.
My na to jdeme, ale z té zdravé stránky. Snažíme se, aby byli naše oblíbené mlsůtky co nejzdravější, a aby se co nejvíce podobali pravé chuti.
Proto si doma děláme naše velice oblíbené pizzy. Milujeme pizzu, je to tak. Chodívali jsme na pizzu opravdu celkem často. Nejradši máme Pizzu Trapolla a Quattro formaggi. Trapolla se skládá z tomaty,šunky,sýru, brokolice, kukuřice a kuřecích kousků. No a Q-formaggi asi všichni známe, že? :))
Protože jsme si našli tento styl života, našli jsme si i cestu, díky které jsme nebyli na pizze už přes rok. Tudíž nám začala chybět a my začali hledat zdravé alternativy. Našli jsme jich snad miliony, od cuketové, přes lněnou až k ovesné. Ovesnou jsme také zkusili jako první a nemůžu si ji vynachválit. Dokonce chutnali i našemu tatínkovi. ♥  Ovesná pizza je ultra jednoduchá a mega-chutná záležitost. Proto jsme se rozhodli se o tento recept podělit. :))

 
OVESNÁ PIZZA
 
Bohužel jsem měla blbý světlo, takže fotka špatná, ale pizza výborná :))
 
 

Suroviny těsto:
1 kelímek bílého jogurtu
2 kelímky ovesných vloček
špetka soli
1/2 prášku do pečiva
1 vejce
 
+ Ingredience:
rajčatový protlak
listový špenát
rajčata
mozzarella light
cibule červená
koření (oregano, bazalka nebo majoránka)
 
 
Postup:
 
V misce smícháme jogurt, ovesné vločky (jemně nasekané), sůl, prdopeč a vejce. Uděláme z toho takovou trochu lepivou hmotu, kterou rozprostřeme na pečící papír.(Pozor na to, aby jste neudělali těsto moc silné. To by se vám pak nemuselo líbit.) Povrch jsme potom potřeli rajčatovým protlakem, navrch dali listový špenát (předem dušený na vodě, ale návodu a pořádně okapaný ) nakrájená rajčátka, mozzarellu a cibulku. Pak jsme dali pizzu na 20-30 min do trouby rozehřáté na 170 °C.
 
 
PIZZA Z LISTOVÉHO TĚSTA

Nejlepší ze všech pizz ♥

 
Když se nás babička zeptá, co bychom chtěli k obědu, hned křičíme že listovou pizzu. Jde o celkem zdravý oběd, ale hlavně je to taková lahůdka, že se tím nebudete chtít přestat cpát.

Ingredience:
listové těsto
rajčatový protlak
šunka
sýr
paprika
rajčata
oregano, tymián, majoránku ....

**Ale dát si tam můžete co chcete. Klidně jinou zeleninu, tuňáka, mozzarellu. A kdo nejede clean, tak klidně slaninku, hermelín, klobásku a prostě cokoliv)

Postup:

Takže listové těsto si můžete koupit nebo si udělat své vlastní. Těsto si rozválíte a nakrájíte na středně velké čtverečky. Čtverečky naskládáme na plech, na který jsme dali pečící papír. Vrch listového těsta potřeme rajčatovým protlakem, poté dáme šunku, nastrouhaný sýr, rajče, papriku a lžičku protlaku. Pak posypeme oregánem, tymiánem nebo něčím podobným. Dáme do trouby na 180° a necháme je tam dokud nezačnou kraje zlátnout a sýr se nerozteče. 
 
NAŠE PIZZA TORTELLINO
 
Tahle kombinace prostě nezklame
 To když my dvě paní -chytré- zjistíme, že neumíme s troubou. Samozřejmě jsme si už koupili rajčatový protlak a špenát s mozzarellou, aby jsme si mohli udělali jogurtovou pizzu. Ale ta mrcha trouba. Nevyšlo to :/  Museli jsme hold něco vymyslet. Ze začátku to vypadalo na nejhorší oběd všech dob! Měli jsme doma jen kuskus, ale dát si ho potřetí za cca 10 dní se nám nechtělo, fakt nechtělo a v krámě se nám nic nelíbilo. Až najednou -> sestřičku napadlo koupit tortillu a udělat ji vzhledově stejnou pizze.-vzhledově stejnou, ale nutričně megarozdílnou- Já jí nemít, tak umřu !!! (...myslím tím ségru...)Tak ale konec vykecávání :P
 
+Ingredience:
2 tortilly
2-3 ČL rajčatový protlak
listový špenát
1 rajče
mozzarella light
10dkg krůtí šunka
 
Postup:
 
Na pánvi s trochou vody podusíme špenát, aby změknul. Tortillu pokapeme vodou a dáme na 1min do mikrovlnky. Potom ji vyndáme a namažeme protlakem, poklademe 3 plátky šunky, špenát, 1/2 rajčete a 1/4 nebo i víc mozarelly (klidně si tam dejte i koření). A znovu do mikrovlnky na 1min 30s. A pizza je hotová a moc dobroučká.
 
CHTĚNÉ TORTELLINO II.
 
 
A protože nám ta tortilla chutnala a to moc, tak jsme se rozhodli udělat a dát si napůl ještě jednu. A proto vznikla tato......
 
S rajčatovým protlakem, šunkou, mozzarellou, cherry rajčaty a oregánem.
 
Taky moc dobrá! A my jsme moc šťastné, páč se ze skoro fiaska oběda vyklubal úžasný oběd při zapálené svíčce a super pokecání o spoustě věcech také nechybělo. Navíc jsme potřebovali lehký oběd, protože nás za dvě hodinky čekalo pořádné posilováníčko břicha, zad, rukou i nohou. Bylo to úžasné, ale o tom až v dalším příspěvku.
 
AHOJ!!

Žádné komentáře:

Okomentovat