pátek 11. července 2014

ŽAMPIONOVÁ SEZÓNA NEBOLI VE SLEVĚ :P

Doma nic nebylo a tak jsme řekli taťkovi, ať nás hodí do Lidlu, že něco ukuchtíme. A tak nám v košíku vlastně v ruce přistáli žampiony a pórek. Tak jsme si udělali nouzový oběd, který nám tak děsně chutnal, že jsme si ho udělali ještě na dva způsoby. A všechny byli moc dobré. Takže díky Lidle za třídenní obídky.
Žampionová směs alá dvojčata
 

Suroviny na 2 porce:
200g žampionů
pórek
8 cherry rajčat
1/4 červené cibule
1PL másla
kmín, sůl
3dl vody
kešu
1 žitná placka
 
Postup:
 Na pánvi rozpustíme máslo a vhodíme osolené a okmínované žampiony. Po chvilce zalijeme 3dl vody a přiklopíme pokličkou a necháme cca 10 min dusit. Čas záleží na velikosti a množství žampiónů. Mezitím nakrájíme pórek, cibuli a rajčata. Po deseti minutách přihodíme pod pokličku zeleninu a necháme 3-5 min dojít. Podáváme s nasekanými oříšky a půlkou žitné placky.

TIP:
Podle mě je děsně dobrý, když si tu směs dáte na placku a kousnete si. Mňamka, lepší než placku ke směsi přikusovat.

 
 
Kuskus s žampióny a kuřecími kousky
 
 

Suroviny na 2 porce:
100g kuskusu
2 kuřecí prsíčka
150g žampionů
pórek
8 cherry rajčat
1/4 cibulky
1PL másla
kešu
sůl, pepř
 
Postup:
Co se týče žampionové směsi tak jde o tentýž postup jako u prvního  receptu. K tomu jsme ovšem udělali osolené kuřecí kousky ve vodě. Je to nejlepší příprava masa do směsí, salátů atd.. Do trochy vroucí osolené vody hodíme nakrájené kuřecí prsíčka (čím větší kousky, tím déle se maso dělá a tím víc vody potřebujete) a necháme ho tam dokud nezměkne. Asi 5 min. před tím, než se maso udělá, uvaříme kuskus dle návodu na obalu. Poté vememe pánev, do směsi přihodíme maso, pořádně promícháme. Do misky dáme kuskus a žampionovou směs s kuřecím a navrch opět kešu.
 
TIP:
Navrch dejte čerstvé bylinky. Je to lepší jak na chuť tak na oko.
 
 
Žampionový kuskus s tofu
 
 
Suroviny:
100g kuskus
1 tofu natural
150g žampionů
welness směs zelenina
pórek
sůl, kmín
1PL másla
 
Postup:
Žampiony opět osolíme a okmínujeme. Dáme na pánev s máslem a po chvíli zalijeme 1dl vody, necháme 10min dusit a přihodíme pórek na 2min. V dalším rendlíku rozmrazíme zeleninu a až změkne šoupneme jí k žampionům a promícháme. Nakrájené tofu dáme na 1-2 min do mikrovlnky. Kuskus uvaříme dle návodu. Servírujeme kuskus se směsí a tofu.
 
TIP:
Tofu nemusí být jen natural, ale mi máme rádi jednoduchost co se jídel týče. Ale rozhodně by stálo za vyzkoušení i chilli nebo bazalkové tofu.
Tofu je také dobré rozdrobit nebo nastrouhat do směsi.
 
 

 
TAKŽE TOHLE JSOU NAŠE VLASTNĚ VYMYŠLENÉ RECEPTY A MY JSME NA SEBE HRDÉ, ŽE JSME SE KONEČNĚ NAUČILI VYMÝŠLET VLASTNÍ ZDRAVÉ RECEPTY. V HLAVĚ JICH TEĎ MÁME A NEBOJTE, ZKUSÍME A DÁME NA BLOG :-*

Žádné komentáře:

Okomentovat