úterý 15. července 2014

Sport patří hlavně k létu, že?? A nabírání svalů též :))

Ahoj !
I když jsou prázdniny, konečně, sport nemá nikdy čas na dovolenou. Sport je zkrátka všude. A jelikož tyhle prázdniny vypadají na dvouměsíční čekání na školu a my nemáme co dělat, tak jsme se rozhodli se pořádně zkondičkovat. Musíme! Takže cvičíme, co se dá. Snažíme se chodit ráno běhat, jak nejčastěji to jde (ale teď musíme nabrat na svalech a k tomu běh moc neprospívá a proto to musíme omezit na obden běh, ale nevím jak dlouho nám to vydrží), dále obden posilováníčko. Takže tu hodinku posilování -břicho, nohy, záda, ruce...- A samozřejmě zapojíme i Ewu, Jill nebo Xhit. Neztratí se ani jump rope, i když nám to skákání teď utíká, asi budeme muset prodloužit čas :))

Tyhle prázdniny jsou u nás v duchu sportu a nabírání na svalech. Jelikož jsme teď opravdu hodně cvičili a strava byla taková ,,dietní´´, tak jsme hodně zhubli, co se váhy týče. Spadla nám na 42 a 44 kg a to je nebezpečné. Soo... musíme se snažit zlepšit naši stravu. Na začátku jsme se totiž snažili jíst zdravě, ale trochu bych řekla i dietně a to nám zůstalo, stalo se to součástí našeho života. Strava, kterou jsme měli, byla složená hlavně ze zeleniny, bílkovin a vlákniny, snažili jsme se vyhýbat sacharidům (díky tomu jsme byli naprosto bezenergetické mrtvolky) a tukům.

Teď... snídaně jsme zpestřili a místo vejce nebo proteinu jsme si začali dělat pořádné ovesné kaše (i když před nimi běháme), obědy jsme nechali v heatlhy stylu, to samé i večeře a svačiny jsme trochu obohatili...takže místo jogurtu nebo kefíru si dáváme jogurt a špaldovky nebo tvarohovou pomazánku či kus zeleniny s půlkou celozrnného rohlíku. Snažíme se jíst hodně tvaroh, oříšky, banány, ale i maso, tofu, šmaky a vajíčka. Určitě se nevzdáváme zeleniny, která je pro nás jednou z nejdůležitějších složek v našem jídelníčku. Ovoce a ořechy konzumujeme spíše dopoledne a odpoledne se snažíme sacharidy omezit, ale né vyřadit...... Pečivo?? To jsme si dovolovali jen jednou týdně, což se nám musí zase změnit a navýšit konzumaci, tak na dva-třikrát týdně. Nahrazovali jsme ho dvěma až třemi knackebroty. Což znamená, že se asi bude občas objevovat žitný chléb u sváči :/ :)

Takže poučení..... cvičit, odpočívat a taky jíst tak, aby jste měli dostatek energie a živin. Nic se nemá přehánět. A to platí všude!! I tady. Takže cvičte s mírou, jezte zdravě a plnohodnotně a nechte sebe i své tělo relaxovat :)

HESLO: ......CVIČIT, JÍST ZDRAVĚ, ODPOČÍVAT A CÍTÍT SE FIT......
 
Dřívější den:
30 min běh nalačno
sn: protein / kefír / vejce natvrdo
sv: kus ovoce / jogurt
ob: zdravá bomba 1/2 porce / polévka, zelenina
sv: jogurt / kefír / kus zeleniny
ve: zeleninový salát, vejce, žitňák
40 min cvičení (posilování, cardio)
 
Dnešní den:
30-35 min běh nalačno
sn: ovesná kaše s ovocem
Ewa Chodakowska- Killer
ob: zdravá pizza / masová směs, bulgur / celozrnné těstoviny, zelenina
40-50 min posilování
sv: proteinový nápoj / tvaroh / řecký jogurt + sacharid (piškot, menší banán)
ve: zeleninový salát, vejce, kuř. maso / tofu / šmakoun
 
...svačina není, protože jsou prázky a my vstáváme později...
 
Tak snad jsme zase nějak poučili nebo rozšířili vaše znalosti :))**


Žádné komentáře:

Okomentovat